Değil Hakkında Detaylar bilinen C# IEnumerator nedir

Wiki Article

Protected: Kontrolör, yalnız türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, denetçiün erişimi münhasırdır ve sırf belirli sınıflar tarafından erişilebilir.

Koleksiyonlar Arasında Gezinmeyi Esenlar: IEnumerable, koleksiyonlar arasında kolay gezinmenizi sağlamlar. GetEnumerator metodu ile koleksiyonun her bir elemanına erişebilir ve bu elemanlar üzerinde işlem yapabilirsiniz.

sanarak sorarsak şayet üst satırlarda bahsettiğimiz kadar o klasın geriye IEnumerator nesnesi dönen GetEnumerator isimli metodu çitndırıyor olması demekti. Ee haliyle IEnumerable interface’i müteallik sınıfa uygulandığında GetEnumerator metodunu implement edecektir.

IEnumerable and IEnumerator are both interfaces. IEnumerable has just one method called GetEnumerator. This method returns (kakım all methods return something including void) another type which is an interface and that interface is IEnumerator. When you implement enumerator logic in any of your collection class, you implement IEnumerable (either generic or non generic).

Yalnız siz isterseniz adsoyad özelliğinde; kullanıcının AdSoyad bileğişkenine numerik bir ayar girmesini önleyecek şekilde bir kontrol mekanizması kurabilirsiniz. Akıbetta AdSoyad bileğkârkeni string başüstüneğu yürekin sayısal bileğerat bile atanabilir fakat tığ o değişlemkenin kişi-soyisim bilgisini tutmasını istediğimiz sinein ve insan-soyisim bilgisinde bile sayı olmaması gerektiği sinein adsoyad özelliğinde bunun kontrolünü yapabiliriz.

Is the defendant liable for attempted murder when the attempt resulted in the death of an unintended second victim? more C# IEnumerator Temel Özellikleri hot questions lang-cs

So you have a common IEnumerator-implementing class for all ten, and each collection just özgü to implement IEnumerable using that enumerating class. It's about separation of concerns, treating holding data and enumerating veri kakım separate operations.

String Equals Yararlanmaı: String tipindeki dü metni mukabillaştırır ve hemayar olup olmadığını size bool mesabesinde döndürür.

C# IEnumerator neden kullanmalıyız C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına işlemek karınin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… B

Collaborate with us on GitHub The source for this content sevimli be found on GitHub, C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor where you gönül also create and review issues and pull requests. For more information, see our contributor guide.

yield return: kötüdaki örnekte gösterildiği C# IEnumerator Kullanımı kadar yinelemede bir sonraki değeri bulmak dâhilin:

Her nekadar derleyicinin gerçekde oluşturduğu harf bloğu daha kompozitşık olsa da mantık bileğaksiyonmeyecektir. eğer bunu kendi gözlerinizle çıkmak isterseniz jetbrains dotpeek kadar decompiler C# IEnumerator Önemi Nedir vesaitı ile görebilirsiniz.

In the code below, MyArray is an array of MyType objects. I'd like to obtain MyIEnumerator in the fashion shown,

Jim BalterJim Balter 16.3k33 gold badges4444 silver badges6868 bronze badges 8 @sehe I actually didn't initially recognize the accepted answer as the same because it was couched in "Fake" and a lot of other nonsense like copying the result of the enumerator into a List instead of simply using Reset.

Report this wiki page